Brandwerende doorvoeren

Elke situatie is anders, maar bij brand geldt altijd: zo lang mogelijk vertragen. Om een eventuele brand te vertragen maken we daarom de scheidingsconstructies brandwerend. De doorvoeren die door de vloeren en wanden lopen (denk aan kabelgoten, luchtkanalen, schachten, leidingen etc.) creĆ«ren echter een lek in deze scheidingsconstructies. De buizen of leidingen smelten bijvoorbeeld bij hoge temperaturen of de doorvoer is niet rookdicht afgewerkt. 

Voorkom risicoplekken

Doorvoeren zijn dan ook vaak de plekken waar brand doorslaat van de ene naar de andere ruimte. Dit risico is te voorkomen door de doorvoer brandwerend te maken. Bouwbedrijf van den Broek is gespecialiseerd en gecertificeerd in het brandwerend maken van doorvoeren, zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw. Hiervoor hanteren we diverse methodes en materialen zoals manchetten, seals, isolatiematerialen en brandwerende verf.

Eisen Bouwbesluit en Gebruiksbesluit

De eisen voor de brandwerendheid van doorvoeren liggen vast in het Bouwbesluit en Gebruiksbesluit. Wij werken exact volgens deze voorschriften en verwerken alleen NEN-gecertificeerde materialen. Zo weet u zeker dat de opdracht volgens de laatste normen wordt uitgevoerd.

Meer weten over brandwerende doorvoeren? Neem gerust contact met ons op.

Contact

Bouwbedrijf van den Broek BV
Homburg 17b
4153BS Beesd

Tel: 0345-740040
info@bouwbedrijf-vandenbroek.nl
Algemene voorwaarden